Over mij

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Wendy Bakker en ik ben een gelukkige moeder van 4 kinderen, 3 plus kinderen, zelfs al 2 kleinkinderen en heel veel ‘aanhang’ kinderen!

Dit kan af en toe chaos zijn maar op een positieve manier, mijn 4 kinderen wonen nog thuis en geven mij veel energie.

Al jong werd ik alleenstaand moeder van 4 kinderen. Mijn echtgenoot had al jong dementie en werd opgenomen in een verpleeghuis. Dit vroeg om zoeken naar balans in zorg en rust.  Mijn moeder nam me al snel mee naar tekenlessen. In het tekenen vond ik rust en hierdoor is mijn passie van tekenen snel gegroeid.

Gelukkig is de creativiteit van mij en mijn moeder ook op mijn kinderen over gegaan, waardoor het makkelijk was om ze mee te nemen naar tekenlessen. 

Inmiddels ben ik hertrouwd met een hele lieve man, hij en mijn kinderen (en natuurlijk mijn moeder, helaas overleed zij in 2020) zijn mijn grote drijfveer en tegelijkertijd ook mijn grootste critici zodat ik elke keer weer uitgedaagd wordt.

Zij waren (samen met mijn nichtje) de inspirators om mijn werk meer te laten zien.

Waar komt mijn inspiratie vandaan?

Samen met mijn moeder schreef ik ons in bij een kunstenaar voor meer persoonlijke lessen. Dit was Joop Kempers, een man met grote invloed op mijn vooruitgang. Joop daagde me altijd uit om steeds meer uit mezelf te halen.

En zo nodigde hij me uit om steeds iets meer te onderzoeken.

Joop zei een keer tegen mij ''Bij leren tekenen krijg je er gratis een cadeautje bij, je leert kijken''. Tot op de dag van vandaag is dat een belangrijke uitspraak in mijn proces naar het werk wat ik nu maak.

Bij Joop begon ik met abstract omdat ik dacht dat ik toch niet kon tekenen. Joop stimuleerde mij en zo kwam ik erachter dat ik veel meer kon. Zo ging ik van potlood tekenen naar schilderen en elke keer weer was het volop genieten. Ik zei vroeger altijd ‘’ met pastel ga ik nooit tekenen, zo vies!’’. Door Joop heb ik het toch maar een keer geprobeerd en ik ben er  nooit meer mee gestopt, zeg nooit nooit! 

En nu ben ik hier, ik kan van mijn hobby eindelijk een bijbaan maken! En verzoeken blijven komen, vandaar ook de website zodat ik mijn diensten nog meer kan uitbreiden en om stiekem een beetje te pronken ;)

Het bijzondere van verzoeken is altijd het verhaal erachter. 

Vorig jaar kreeg ik het verzoek om de muurdecoratie van een, nieuw te bouwen, hospice te verzorgen. Het moesten pentekeningen worden (naast pastel een favoriet van mij). Gaande het gesprek met de opdrachtgever werden er wat aanpassingen gedaan en kwam er een prachtige collectie bloemen, in vintage stijl, tot leven. Dit was volledig buiten mijn comfortzone en zo bijzonder om te mogen doen.

Hieruit volgde het verzoek om een expositie in te richten in het hospice, de reacties op de expositie waren positief waardoor mijn vertrouwen groeide.

Mijn uitdaging blijft om binnen mijn eigen stijl te blijven en toch iets persoonlijks te maken voor de opdrachtgever.